Coreea de Sud trece printr-un al doilea val de coronavirus

221
Coreea de Sud trece printr-un al doilea val de coronavirus - 1-1592846162.jpg

Articole recomandate

Oficialii din Coreea de Sud spun că țara trece printr-un al doilea val de coronavirus, deși înregistrează un număr relativ redus de noi infectări, relatează Digi24.


Țara a fost considerată un exemplu de succes în lupta cu COVID-19, dar acum se așteaptă ca epidemia să continue și în următoarele luni.


Șefa Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor(KCDC), Jung Eun-kyeong, a declarat că primul val a durat până în aprilie. În mai, însă, numărul de cazuri noi a crescut și au apărut inclusiv focare la cluburile de noapte din Seul.


Între aceste perioade, cazurile confirmate zilnic au scăzut de la aproape o mie la zero infecții, timp de trei zile consecutiv.


Jeong Eun-kyeong a precizat că o minivacanță de la începutul lunii mai a marcat începutul unui nou val de infectări, concentrat în mare parte în zona Seul, unde fuseseră înregistrate anterior mai puțin cazuri.


"În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum și din februarie până în martie'', a spus Jeong în cadrul unei conferințe periodice. "Apoi vedem în desfășurare un al doilea val, care a fost declanșat de vacanța din mai", a adăugat ea, potrivit Reuters, citată de Agerpres.


La sfârșitul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de peste 900 de cazuri într-o singură zi, în cadrul primului focar important din afara Chinei.


Până la sfârșitul lunii aprilie, în urma unei campanii intensive de monitorizare și testare, numărul cazurilor noi nu a mai depășit cifra zece.


Cu toate acestea, la scurt timp după ce țara a anunțat că va relaxa măsurile de distanțare, la începutul lunii mai, numărul cazurilor noi de infectare a crescut, în special în rândul tinerilor care au frecventat cluburile de noapte și barurile în Seul în perioada minivacanței.


"Inițial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna. Estimarea noastră s-a dovedit a fi greșită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalți, credem că infectările vor continua", a spus Jeong Eun-kyeong.


Coreea de Sud a raportat duminică noaptea 17 cazuri noi de coronavirus, pentru prima dată în aproape o lună când numărul cazurilor noi înregistrate zilnic a scăzut sub 20. A fost o scădere de la 48, respectiv 67, de cazuri raportate în ultimele două zile.


Coreea de Sud a înregistrat în total 12.438 de cazuri de COVID-19, dintre 280 soldate cu decese.


Jeong a recomandat vigilență, însă a precizat că dacă oamenii mențin distanțe de doi metri față de alte persoane ei își pot scoate măștile, în anumite circumstanțe, pe vreme călduroasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8314 secunde