Coreea de Sud va permite imunizarea anti-COVID a persoanelor de peste 65 de ani cu vaccinul de la AstraZeneca

919
Coreea de Sud va permite imunizarea anti-COVID a persoanelor de peste 65 de ani cu vaccinul de la AstraZeneca - vaccin-1612951413.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud va permite administrarea vaccinului anti-CoVID de la AstraZeneca inclusiv persoanelor de peste 65 de ani, în ciuda avertismentului unei echipe de experți despre lipsa datelor referitoare la eficiența acestui vaccin în cazul vârstnicilor, informează Agerpres.


Potrivit Agenţiei pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA) din Coreea de Sud, vaccinările vor începe la 26 februarie cu aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca. Până în iulie în jur de 10 milioane de persoane vor primi vaccinul, ţinta fiind atingerea imunităţii colective în noiembrie.


Agenţia sud-coreeană de reglementare va autoriza vaccinul de la AstraZeneca pentru utilizare de urgenţă, condiţionată de prezentarea de către companie a rezultatelor complete ale studiilor sale clinice, a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Kim Gang-lip.


„Cu toate acestea, am adăugat o prevedere de precauţie pentru decizie prudentă la utilizarea vaccinurilor la persoanele de 65 de ani şi peste'” a menţionat Kim.


Autorităţile au încercat să-i liniştească pe vârstnici după ce o comisie de experţi a recomandat prudenţă la administrarea vaccinului de la AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani, din cauza lipsei de date.


AstraZeneca şi coordonatorul din partea Universităţii Oxford al studiilor clinice, care au dezvoltat în comun vaccinul, au afirmat că acesta declanşează un răspuns imun bun la vârstnici.


Ministerul Sănătăţii a cerut să primească până în aprilie rezultatele finale ale testelor clinice efectuate de AstraZeneca în SUA pe circa 30.000 de subiecţi, printre care şi 7.500 de vârstnici, a menţionat Kim, precizând că KDCA examinează eficacitatea vaccinului în cazul variantelor britanică şi sud-africană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8125 secunde