Coronavirus. Cine autorizează vaccinul anti-COVID, dezvoltat de Valneva

143
Coronavirus. Cine autorizează vaccinul anti-COVID, dezvoltat de Valneva - covid19vaccinevirusbk15008711200-1649925417.jpg

Articole recomandate

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania franco-austriacă Valneva a primit aprobarea Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale (MHRA) din Marea Britanie, relatează joi dpa.

Marea Britanie urma să primească 100 de milioane de doze de vaccin Valneva, însă guvernul a anulat acordul în septembrie din cauza unei "încălcări a obligaţiilor".

Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale din Marea Britanie este prima din lume care aprobă vaccinul Valneva, a precizat MHRA într-un comunicat.

Vaccinul dezvoltat de compania franco-austriacă, care deţine o fabrică în Livingston, în apropiere de Edinburgh, este al şaselea vaccin anti-COVID-19 autorizat de MHRA.

Autorizaţia survine pe fondul creşterii săptămânale a numărului de decese asociate COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor, deşi nivelurile rămân cu mult sub cele atinse în timpul valurilor anterioare de coronavirus.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit a anunţat că ratele foarte mari de infecţii cu COVID-19 au un "impact major" asupra sistemului de sănătate britanic. Cu toate acestea, guvernul de la Londra a refuzat să reintroducă măsuri restrictive pentru a stopa răspândirea coronavirsului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3782 secunde