CORONAVIRUS: Stare de urgență la New York

233
CORONAVIRUS: Stare de urgență la New York - ddd-1583615567.jpg

Articole recomandate

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a instaurat sâmbătă starea de urgență pentru a lupta împotriva noului coronavirus, care continuă să se răspândească, cu 21 de cazuri noi și un total de 76, informează Agerpres. Starea de urgență face posibilă accelerarea procedurilor de achiziție de echipamente și de angajare de personal, exact de ceea ce avem nevoie în prezent, a explicat guvernatorul într-o conferință de presă la Albany. Potrivit acestuia, costul luptei cu Covid-19 a fost "probabil" de 30 de milioane de dolari pe săptămână pentru acest stat american. Guvernatorul a mai anunțat că în prezent se fac teste pentru coronavirus 24 de ore pe zi, prin aceasta urmărindu-se identificarea cât mai multor cazuri pozitive pentru a le izola și a încetini răspândirea virusului.

Majoritatea persoanelor infectate (57) sunt legate de o comunitate evreiască ortodoxă din New Rochelle, focar de infecție în comitatul Westchester. "Westchester este o problemă evidentă, vorbim despre contagiune în cadrul grupurilor, iar aceste grupuri tind să infecteze tot mai mulți oameni", a insistat guvernatorul, adăugând că perioada de carantină de 14 zile pentru cei infectați ar putea fi prelungită. În fața propagării virusului, vizitatorii nu mai au voie să intre în centrele pentru bătrâni din New Rochelle.

Andrew Cuomo a avertizat și împotriva tentativei comercianților de a umfla prețurile la anumite produse, indicând că a profita de penurie în perioada stării de urgență este ilegal și cei care fac acest lucru riscă urmărirea penală. "Am fost procuror de stat, am început deja urmărirea penală" în cazuri similare, a avertizat el, citând informații de la consumatori despre "o sticlă de gel dezinfectant vândută cu 80 de dolari".

Statele Unite au înregistrat peste 200 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care cel puțin 19 fatale, potrivit rapoartelor oficiale centralizate de AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6878 secunde