Coșmarul continuă! Un nou val de epurări în Turcia

174
Coșmarul continuă! Un nou val de epurări în Turcia - epurariturcia-1486562081.jpg

Articole recomandate

Autoritățile turce au concediat aproape 4.500 de funcționari publici în cadrul epurărilor lansate după tentativa de puci din luna iulie, potrivit unui decret-lege publicat, marți seară, în Monitorul Oficial, scrie AFP.

Printre cele 4.464 de persoane care au fost date afară din funcția publică, figurează 2.585 de angajați ai Ministerului Educației, 893 din jandarmerie, 10 de la Curtea de Casație, alte 10 de la Înaltul Consiliu Electoral și 88 de la postul național de televiziune TRT.

Printre funcționarii publici concediați, se mai află 330 de cadre universitare din Consiliul pentru Învățământul Superior, cum ar fi Ibrahim Kaboglu, unul dintre cei mai renumiți specialiști în drept constituțional din țară.

Aceste măsuri au fost luate în cadrul stării de urgență decretate după tentativa de puci de la 15 iulie.

Autoritățile turce îl acuză pe Fethullah Gulen, un predicator exilat în Statele Unite, că a pus la cale lovitura de stat, fapt dezmințit de acesta.

După puciul eșuat, peste 41.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar alte peste 100.000 au fost date afară sau suspendate, mai ales profesori, polițiști și magistrați.

Pe de altă parte, zeci de media și asociații au fost închise și numeroși jurnaliști concediați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4972 secunde