Costa Concordia, un an de la tragedie

230
Costa Concordia, un an de la tragedie - costaconcordia-1358089932.jpg
Italia a comemorat ieri un an de la naufragiul pachebotului Costa Concordia. Pe insula Giglio din regiunea Toscana, supraviețuitori, oficiali și rude au adus un omagiu celor 32 de victime. În ajunul ceremoniilor, paza de coastă italiană a făcut publice pentru prima dată imaginile din momentul naufragiului


În noaptea de 13 ianuarie 2012, vasul Costa Concordia, un gigant al mărilor, cu 4.299 de persoane la bord, a lovit o stâncă la circa 300 de metri de insula Giglio și a eșuat în apropierea țărmului.

Timp de o oră, pe vas a fost haos. Atât în cabina de comandă unde Francesco Schettino, căpitanul vasului, părea lipsit de orice reacție, dar și pe punte unde mii de pasageri erau evacuați spre bărcile de salvare. Nava a luat multă apă dar marea majoritate a pasagerilor și a membrilor echipajului au fost salvați. Totuși, 32 de persoane au murit în accident. Două dintre ele nu au mai fost găsite.

La un an de la tragedie, pasagerii navei au amintiri încă vii. Procesul împotriva comandantului Schettino este încă în curs de desfășurare, el fiind acuzat de producerea naufragiului, omucidere multiplă prin imprudență. Mai mult, acesta și-a pătat numele cu cel mai mare delict posibil pentru un marinar: părăsirea navei înainte de încheierea operațiunilor de evacuare, în condițiile în care numeroși pasageri trebuiau salvați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3591 secunde