Costa Rica autorizează producție și consumul de canabis în scop medicinal

197
Costa Rica autorizează producție și consumul de canabis în scop medicinal - canabis-1642173177.jpg

Articole de la același autor

Deputaţii din Costa Rica au aprobat joi legalizarea cultivării, producţiei, industrializării şi comercializării de canabis în scop medicinal, după trei ani de dezbateri în Congres, relatează AFP.

"Cu mare satisfacţie, după un drum foarte lung şi numeroase întârzieri, proiectul a fost aprobat", a anunţat deputatul care se află în spatele iniţiativei, Zoila Volio.

Această decizie "va genera o redresare economică, va deschide oportunităţi pentru ţară şi va genera investiţii şi locuri de muncă", a spus el. "Dar cel mai important lucru este ca pacienţii să primească medicamente de calitate la un preţ rezonabil pentru a avea o calitate bună a vieţii", a adăugat oficialul.

Potrivit activistului Isaac Amador, tatăl unui copil cu paralizie cerebrală care foloseşte ulei de canabis pentru a-şi calma episoadele de epilepsie, aproximativ 3.500 de persoane din ţară folosesc astfel de produse din motive medicale.

El a afirmat că, până în prezent, multe familii ale acestor pacienţi au obţinut produsele în mod clandestin, le-au cumpărat din străinătate sau, ca şi el, le-au produs singuri acasă.

Potrivit Agerpres la nivel mondial, peste 20 de ţări permit producţia şi consumul de canabis în scop medicinal, inclusiv câteva state din America Latină, precum Argentina, Chile, Panama, Mexic şi Columbia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5484 secunde