Crăciun cu pisica: cum vă puteți petrece sărbătorile în liniște

41888
Crăciun cu pisica: cum vă puteți petrece sărbătorile în liniște - pisica-1671465109.jpg

Articole de la același autor

Se apropie sărbătorile de iarnă și trebuie să înțelegem că pentru animalele noastre de casă, în special pentru câini și pisici, nu este o perioadă deloc liniștită, cum de altfel nici pentru mulți dintre noi nu este. Un bun stăpân trebuie să știe care sunt nevoile prietenului patruped, pentru a nu-l provoca inutil și a strica astfel armonia din cămin, potrivit Realitatea


Scapă de stres: creează un loc retras

Un brad decorat în culori vii în sufragerie, luminițe strălucitoare, mirosul de biscuiți dulci și o mulțime de oaspeți reprezintă scenariul de vis pentru un Crăciun de neuitat.


Nu însă și pentru pisici. Felinele tolerează foarte greu schimbările din mediul lor de viață. De aceea, e important să fim atenți și să nu le ignorăm nevoile, chiar dacă suntem stresați cu pregătirile de sărbători. Așa că încearcă să le asiguri un loc confortabil și liniștit în locuință, unde pisica să se poată retrage. Important este să poată găsi și părăsi singură această ascunzătoare liniștită și sigură. Nu o obliga să rămână acolo și nici nu o închide undeva. Dacă vrei ca felina să se simtă complet în largul ei, pune-i la dispoziție o litieră, mâncare și eventual culcușul său obișnuit.

Fripturile și alte "porcării" nu sunt pentru pisică


Platourile pline de bunătăți, fie că vorbim de preparate din carne sau de dulciuri, nu sunt pentru pisici. Ceea ce nouă ni se pare a fi un mic cadou pentru prietenii blănoși se poate dovedi de-a dreptul otravă.


Ciocolata nu are ce căuta în lăbuțele pisicii. Acest lucru se datorează faptului că teobromina conținută în ea este toxică pentru felină și poate duce la probleme care îi pot pune viața în pericol, cum ar fi crampe, vărsături, diaree și creșterea tensiunii arteriale.

Resturile de la friptura de Crăciun pot fi la fel de periculoase pentru pisică. Chiar dacă ai intenții bune și îi pui câteva bucățele din meniul de Crăciun în bolul de mâncare. Nu uita că mâncarea noastră este de obicei prea grasă și prea sărată pentru animale. Problemele digestive, stresul crescut asupra pancreasului și ficatului și obezitate.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde