Crima care a șocat Italia! Un român care cânta la acordeon a fost ucis cu opt gloanțe de mafioții Camorra

23748
Crima care a șocat Italia! Un român care cânta la acordeon a fost ucis cu opt gloanțe de mafioții Camorra - img1-1526976331.jpg

Articole recomandate

Presa din Peninsulă anunță că în 26 mai se va organiza o manifestație comemorativă la Napoli, în memoria lui Petru Bîrlădeanu, ucis de membri ai Camorra, în luna mai a anului 2009. 


Sâmbătă, 26 mai, se împlinesc 9 ani de la asasinatul care a șocat Italia. Tânărul român Petru Bîrlădeanu, 33 de ani, care-și câștiga existența cântând la acordeon, a fost ucis în gara Montesanto din Napoli, într-un schimb de focuri între mafioți.


În seara de 26 mai 2009, Petru Bîrlădeanu și soția sa, Mirela, se îndreptau spre gara Cumana, când un grup de mafioți a deschis focul în încercarea de a ucide un membru al unei familii rivale. Opt gloanțe l-au lovit pe românul care își câștiga traiul cântând la acordeon, iar un altul un tânăr italian, rănit ușor la braț.

Românul, deși rănit foarte grav, a reușit să se refugieze în interiorul stației. Camera de filmat din gară l-a filmat pe bărbat mergând cu greu și cu tricoul plin de sânge. Odată ajuns la barele rotative, sfârșit, s-a prăbușit.


Dramaticul sfârșit al lui Petru Bîrlădeanu a venit sub ochii indiferenți ai trecătorilor care au continua să composteze bilete sau să vorbească la telefon, fără ca cineva să dea atenție strigătelor de ajutor ale soției românului.

"Femeia striga: soțul meu moare, ajutați-mă, a fost teribil. Când am auzit împușcăturile am coborât la peron: erau sute de persoane care strigau, fugeau. Și era bărbatul prăbușit care murea. Noi nu avem cum să-l ajutăm. La câțiva metri este spitalul Pellegrini, dar procedura ne impune să chemăm ambulanța. Imediat a fost foarte clar că starea rănitului era foarte gravă, dar noi nu am putut face altceva decât să-l vedem murind", a povestit un angajat al gării. Ajutoarele au sosit după aproape jumătate de oră, când bărbatul era deja mort.

Cadavrul a rămas apoi mult timp pe jos, între peronul 4 și casa de bilete, vegheat de soția victimei, Mirela, pe atunci de 29 de ani, rămasă cu doi copii mici de crescut, de 6 și 10 ani, scrie observator.tv




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8616 secunde