Criminal cu sânge rece

231
Criminal cu sânge rece - garyridgway11560x1129-1482149423.jpg

Articole recomandate

Deși a recunoscut doar 48 de crime, bărbatul este acuzat că ar fi comis aproximativ 60 de omoruri, toate victimele sale fiind femei. Numărul l-a făcut să fie catalogat ca fiind cel mai mare criminal în serie din istoria Statelor Unite.

Potrivit biografiei sale, Gary Leon Ridgway a început șirul crimelor prin 1982. La început, victimele sale erau prostituate sau tinere fete care stăteau pe stradă. După ce le aducea acasă, acesta le ucidea cu sânge rece, prin strangulare, apoi le arunca cadavrele în zonele împădurite, sperând să nu le găsească nimeni.

În timpul procesului, judecătorul a permis rudelor victimelor să vorbească despre suferința de a le pierde pe cele care au căzut pradă ucigașului cu sânge rece. Mărturia unui bătrân, însă, tatăl uneia dintre femeile ucise cu sânge rece, l-a făcut, într-un final, pe Gary să izbucnească în lacrimi.

Gary a făcut o înțelegere cu procurorii. În schimbul mărturisirii crimelor, pentru ca autoritățile și, ulterior, familiile victimelor să recupereze trupurile, acesta a fost asigurat că nu va primi pedeapsa cu moartea.

"Părea că nu are niciun fel de remușcare pentru ceea ce făcuse. A ucis atât de multe femei încât nu-și mai amintea cine erau sau cum arătau.

Nu-mi vine să cred că cineva a putut să ia viața atâtor femei și nici măcar să le mai țină minte", povestește mama uneia dintre tinerele ucise.

"Ai spus că n-a însemnat nimic pentru tine, dar pentru noi însemna totul", a spus mama altei victime.

În timp ce oamenii vorbeau, rând pe rând, despre victimele lui Gary, acesta nu schița niciun fel de emoție.

Apoi, brusc, ceva s-a întâmplat și bărbatul a cedat. Tatăl uneia dintre victimele sale l-au luat prin surprindere, dând dovadă de o omenie ieșită din comun. Mai ales într-un moment ca acela...

"Domnule Ridgway, în sală sunt oameni care te urăsc. Nu mă număr printre ei. Deși ai făcut dificil să mai cred în faptul că trebuie să fac voia Domnului. Aceea de a ierta... Te-am iertat, domnule!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Actual : Val de crime  și sinucideri,  în Grecia
Marţi, 26 Martie 2013
Stire din Eveniment : Ucigaș în libertate
Pagina a fost generata in 0.3305 secunde