Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson:

„Criminalitatea organizată reprezintă o ameninţare la fel de puternică precum terorismul”

182
„Criminalitatea organizată reprezintă o ameninţare la fel de puternică precum terorismul” - 1-1675844795.jpg
Criminalitatea organizată reprezintă pentru ţările UE „o ameninţare la fel de puternică precum terorismul”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în timpul unei vizite în portul belgian Anvers, principala cale de intrare a cocainei în Europa, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Astăzi, ameninţarea cu care se confruntă societăţile noastre din cauza criminalităţii organizate este la fel de mare ca ameninţarea teroristă. Trebuie să luptăm împotriva ei cu aceeaşi energie, acelaşi angajament şi aceeaşi hotărâre”, a declarat comisarul suedez în cadrul unei conferinţe de presă alături de ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden.

În Suedia, „anul trecut, au avut loc 90 de atacuri cu bombă şi 388 de incidente cu arme de foc, care au provocat 61 de morţi”, a subliniat comisarul, precizând că „traficul de droguri se află mai mult sau mai puţin în spatele tuturor acestor lucruri”.

Această ţară scandinavă, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a făcut din combaterea criminalităţii organizate una din priorităţile preşedinţiei sale.

Comisarul european, care a venit să-şi „demonstreze sprijinul” pentru autorităţile belgiene, va prezenta în aprilie noi propuneri pentru combaterea corupţiei. „60% din grupările infracţionale sunt implicate în corupţie în UE”, a precizat Ylva Johansson.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0211 secunde