Tragedia din Connecticut

Criminalul mai avea cartușe pentru a doborî 670 de persoane

250
Criminalul mai avea cartușe pentru a doborî  670 de persoane - masacru-1355752627.jpg
Americanul Adam Lanza, care vinerea trecută a ucis 26 de persoane, dintre care 20 de copii, la o școală primară din Connecticut, avea asupra sa câteva sute de cartușe și o carabină. Potrivit poliției, arsenalul descoperit asupra agresorului după ce acesta și-a pus capăt zilelor ar fi fost suficient pentru a împușca încă aproximativ 670 de persoane, relatează ABC. 


Înainte de sosirea poliției, agresorul în vârstă de 20 de ani, care înainte de atacul de la școală își ucisese mama, împrăștiase în jurul școlii din Newtown mai multe încărcătoare (de câte 30 de cartușe), totalizând sute de cartușe, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Connecticut, J. Paul Vance.

Cele mai multe dintre victime, a căror identitate a fost confirmată oficial duminică, au fost împușcate cu o carabină Bushmaster AR-15. Asupra atacatorului au mai fost descoperite două pistoale de 10 și 9 mm; cu unul din acestea, Lanza și-a luat viața. Poliția a mai descoperit o pușcă de calibru mare în portbagajul vehiculului cu care agresorul, despre care se spune că avea grave probleme psihice, a venit la școală.

Motivele care au condus la această tragedie fără precedent în SUA - toți copiii uciși având vârste de 6 și 7 ani - nu sunt cunoscute, dar după cum a relatat presa de peste Ocean, cu o zi înainte de măcel, Lanza a avut o altercație cu patru învățători din școala unde lucra și mama sa. Publicația "Daily News" a relatat că Adam Lanza suferea de o formă ușoară de autism.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3132 secunde