Criza datoriei SUA. Un acord privind plafonul datoriei este necesar înainte de 1 iunie

1099
Criza datoriei SUA. Un acord privind plafonul datoriei este necesar înainte de 1 iunie - 1-1684738722.jpg
Plafonul datoriei Statelor Unite trebuie să fie ridicat înainte de 1 iunie astfel încât ţara să poată continua să-şi plătească facturile după 15 iunie, a avertizat ministrul de Finanţe, Janet Yellen, în timp ce discuţiile dintre Casa Albă şi opoziţia republicană sunt în impas, relatează agenţia AFP.

„Exista întotdeauna incertitudine cu privire la veniturile şi cheltuielile fiscale. Este greu să avem o certitudine, dar evaluarea mea este că şansele de a ajunge la 15 iunie şi de a ne putea plăti în continuare toate facturile sunt destul de scăzute”, a spus secretarul Trezoreriei, într-un interviu pentru postul NBC.

„Am indicat în ultima mea scrisoare către Congres că ne aşteptăm să nu ne putem plăti toate facturile de la începutul lunii iunie şi poate chiar de la 1 iunie”, a subliniat Janet Yellen, precizând că estimarea sa în raport cu acest interval de timp a rămas aceeaşi.

Administraţia democrată şi opoziţia republicană sunt angajate într-o cursă contra cronometru pentru a evita o incapacitate de plată a Statelor Unite, posibilă după 1 iunie.

Dacă plafonul datoriei americane nu este ridicat de către Congres până atunci, ţara ar putea fi în incapacitate de a rambursa creditorii săi, o eventualitate potenţial catastrofală pentru pieţele financiare globale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2508 secunde