Criza de la Zaporojie se adânceşte! Experții AIEA sunt în drum spre centrala nucleară

132
Criza de la Zaporojie se adânceşte! Experții AIEA sunt în drum spre centrala nucleară - 0f85743a074179a51c9fa6dc2f118225-1661754594.jpg

Articole recomandate

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat luni dimineaţa că se află în drum spre centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, care a fost ţinta unor atacuri în ultimele săptămâni, relatează AFP.


"A sosit ziua, misiunea AIEA spre Zaporojie este de acum pe drum. Trebuie să protejăm securitatea Ucrainei şi a celei mai mari centrale din Europa", a scris Rafael Grossi pe Twitter, precizând că misiunea va ajunge la faţa locului "cel mai târziu în această săptămână".


Noi bombardamente au vizat în ultimele 24 de ore perimetrul centralei nucleare din Zaporojie (sud-estul Ucrainei), au anunţat sâmbătă Rusia şi Ucraina, acuzându-se reciproc de acestea, în timp ce operatorul ucrainean Energoatom a anunţat că centrala funcţionează de sâmbătă la amiază cu risc de scurgeri şi incendiu.


Trupele ruseşti au bombardat zona "în mai multe rânduri în cursul ultimei zile", anunţa sâmbătă pe Telegram compania naţională ucraineană Energoatom.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.414 secunde