Criza din Orientul Mijlociu: Un fost ambasador al Israelului în Germania susţine reluarea ideii unei soluţii cu două state

2064
Criza din Orientul Mijlociu: Un fost ambasador al Israelului în Germania susţine reluarea ideii unei soluţii cu două state - 1-1698051540.jpg
Fostul ambasador al Israelului în Germania Shimon Stein a făcut apel la reluarea ideii unei soluţii cu două state în conflictul din Orientul Mijlociu, relatează agenţia DPA.

„Este departe în acest moment, dar trebuie avută în vedere”, a declarat Stein pentru platforma de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland. „Actualul guvern israelian a scos-o de pe agendă. Acest lucru a fost o greşeală. O operaţiune militară fără o perspectivă politică ar fi o ocazie ratată”, a adăugat fostul ambasador.

Shimon Stein şi-a exprimat speranţa ca ofensiva terestră prevăzută de Israel să reuşească să „neutralizeze ameninţarea militară din partea Hamas”.

„Şi apoi ne punem întrebarea: ce se va întâmpla a doua zi? Şi să sperăm că SUA, Germania, Uniunea Europeană ne vor ajuta în acest sens. Va fi o misiune foarte dificilă”, a menţionat fostul ambasador israelian. „Problema este dacă Occidentul va reuşi să facă acest lucru în timp ce Rusia se află în război cu Ucraina şi dacă vor exista suficiente resurse pentru a stabiliza Gaza şi teritoriile palestiniene”, a notat el.

Shimon Stein a mai spus că se aşteaptă la un război relativ îndelungat şi a amintit că un război în mijlocul unui oraş este dificil, trecând el însuşi printr-o asemenea experienţă ca soldat, în 1967. „A fost un iad”, a mărturisit el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4039 secunde