Criză în Venezuela. "Trebuie să gestionăm o situație foarte gravă!"

192
Criză în Venezuela.

Articole recomandate

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a anunțat, duminică seară, intrarea în vigoare a unui plan de raționalizare a alimentării cu energie electrică timp de o lună, după o serie de pene de curent la scară națională, începând din 7 martie, transmite AFP.

"Curentul va fi raționalizat pentru a asigura un echilibru între producția, transportul și distribuția de energie, cu o atenție deosebită pentru garantarea distribuției de apă", a declarat Maduro la posturile naționale de radio și televiziune, fără a preciza măsurile concrete planificate.

Însoțit de membrii guvernului și de înaltul comandament al forțelor armate, liderul de la Caracas a arătat că mulți venezueleni nu îi pot recepționa mesajul, deoarece, duminică seară, unii nu dispuneau de electricitate.

Raționalizarea este deja în vigoare în statul Zulia din vestul Venezuelei, unde penuria de energie electrică se manifestă de mai mulți ani.

Puterea de la Caracas acuză opoziția susținută de Statele Unite că sabotează sistemul energetic național, mai exact centrala hidroelectrică de la Guri, care asigură 80% din producția de energie.

"Trebuie să gestionăm o situație foarte gravă", a spus Maduro, care a insistat că este vorba de "atacuri teroriste" în cadrul unui "război electric cu scopul de a înnebuni țara".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2857 secunde