Criză politică în Italia. Mesajul președintelui

229
Criză politică în Italia. Mesajul președintelui - criza-1566488511.jpg

Articole recomandate

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, dorește ca partidele politice ale țării să ajungă la un acord pentru formarea noului guvern în următoarele câteva zile dacă vor să evite alegerile anticipate, a declarat, ieri, o sursă de informații apropiată de șeful statului, potrivit Reuters. 


Președintele a început consultările pentru a putea forma un nou guvern, după ce coaliția aflată la putere s-a destrămat și premierul Giuseppe Conte a demisionat. 


Ieri, Mattarella s-a întâlnit cu delegații din partea Partidului Democrat de centru-stânga și a Mișcării 5 Stele (M5S, antisistem), care ar putea forma o nouă coaliție de guvernare. 
Președintele Italiei vrea semnale clare asupra unui posibil acord și evoluții majore până săptămâna viitoare, a subliniat sursa de informație. 


Premierul italian Giuseppe Conte și-a prezentat, marți seara, demisia președintelui Sergio Mattarella. 
După destrămarea alianței dintre M5S și Liga (de extremă dreapta) a lui Matteo Salvini, conducerea PD, cea mai importantă formațiune a stângii, a votat, miercuri, în unanimitate pentru a-i propune președintelui Republicii, Sergio Mattarella, constituirea unui guvern al schimbării cu M5S. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde