Criză politică în Italia. Mesajul președintelui

213
Criză politică în Italia. Mesajul președintelui - criza-1566488511.jpg
Președintele Italiei, Sergio Mattarella, dorește ca partidele politice ale țării să ajungă la un acord pentru formarea noului guvern în următoarele câteva zile dacă vor să evite alegerile anticipate, a declarat, ieri, o sursă de informații apropiată de șeful statului, potrivit Reuters. 


Președintele a început consultările pentru a putea forma un nou guvern, după ce coaliția aflată la putere s-a destrămat și premierul Giuseppe Conte a demisionat. 


Ieri, Mattarella s-a întâlnit cu delegații din partea Partidului Democrat de centru-stânga și a Mișcării 5 Stele (M5S, antisistem), care ar putea forma o nouă coaliție de guvernare. 
Președintele Italiei vrea semnale clare asupra unui posibil acord și evoluții majore până săptămâna viitoare, a subliniat sursa de informație. 


Premierul italian Giuseppe Conte și-a prezentat, marți seara, demisia președintelui Sergio Mattarella. 
După destrămarea alianței dintre M5S și Liga (de extremă dreapta) a lui Matteo Salvini, conducerea PD, cea mai importantă formațiune a stângii, a votat, miercuri, în unanimitate pentru a-i propune președintelui Republicii, Sergio Mattarella, constituirea unui guvern al schimbării cu M5S. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4021 secunde