Criză profundă și extrem de periculoasă în Siria

340
Criză profundă  și extrem de periculoasă în Siria - bankimoon-1332343028.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat ieri că situația cu care se confruntă acum Siria este extrem de periculoasă, are "imense repercusiuni" pentru întreaga lume și a chemat comuni-tatea internațională să dea dovadă de unitate în problema umanitară.

"Nu știm cum vor evolua evenimentele. Știm însă că avem responsabilitatea de a coopera pentru rezolvarea acestei crize profunde și extrem de periculoase", a declarat Ban Ki-moon într-un discurs rostit la Jakarta, informează Mediafax.

Secretarul general al ONU a insistat asupra a trei priorități: "Prima, sfârșitul imediat al violențelor, al tuturor violențelor, a doua, angajarea unui dialog politic implicând toate părțile cu scopul definirii unui viitor pentru Siria, atât de așteptat de civili, și a treia, furnizarea imediată și urgentă a ajutorului umanitar corespunzător".

În această perspectivă, "le cer liderilor mondiali să dea dovadă de unitate și să vorbească pe aceeași voce" a continuat oficialitatea internațională în deschiderea unei conferințe privind apărarea, organizată la Jakarta, prima etapă a unui turneu al său regional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5058 secunde