Cseke Attila, precizări importante despre decuplarea școlilor de indicele de infectare din localități

267
Cseke Attila, precizări importante despre decuplarea școlilor de indicele de infectare din localități - atilla2-1633109958.jpg
Rata infectării dintr-o localitate nu va influența activitatea școlilor din localitatea respectivă decât în măsura în care în școli apar cazuri de infectare cu COVID-19. O spune chiar ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, care explică, astfel, noile decizii luate de autorități legate de prezența elevilor în școli: "Nu vorbim despre faptul că școlile vor fi deschise indiferent de faptul că avem cazuri de infectare în școală sau nu avem. În momentul în care apar elevi infectați, în clasa respectivă, în mod cert se va trece în online și de la un anumit număr, și școala va trece în online. Este vorba doar despre faptul că rata infectării pe localitatea respectivă, unde este situată școala, nu va influența activitatea școlii decât în măsura în care apar cazuri de infectare".


"Dacă eu în școală încă nu am niciun caz de infectare la niciun elev, atunci pot să îmi desfășor activitatea în continuare. În momentul în care apar elevi infectați, în clasa respectivă, în mod cert se va trece în online și de la un anumit număr de cazuri, întreaga școală va trece în online", a afirmat Cseke Attila, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Ministrul interimar al Sănătății a reamintit că decizia este discutată în această seară în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar apoi va ajunge pe masa Guvernului. Cseke Attila spune că instituția pe care o conduce a susținut această soluție, iar în ședința grupului tehnic în care ea a fost elaborată, reprezentantul Ministerului Sănătății a votat în favoarea ei.

Potrivit Realitatea.net, precizările ministrului inerimar al Sănătății vin după ce, vineri dimineață, în media a circulat pe surse informația potrivit directori din cadrul Ministerul Sănătății s-ar opune soluției de decuplare a școlilor de la rata de infectare din localitate.

Potrivit ministrului, soluția discutată în CNSU și apoi în ședință de Guvern, "nu este o soluție de păstrare a sistemului educațional în modul fizic, cu elevii, în toate localitățile". "Nu despre asta vorbim. Vorbim despre faptul că decuplăm rata infectărilor într-o localitate unde avem o școală de situația din școală - de numărul de infectări. Adică, dacă eu în școală încă nu am niciun caz de infectare la niciun elev, atunci pot să îmi desfășor activitatea în continuare. În momentul în care va apărea într-o clasă un copil care este infectat, din acel moment, pe baza Ordinului comun Ministerul Educației - Ministerul Sănătății care se va da, toată clasa va trece în online pentru 14 zile. Această perioadă se poate prescurta numai în cazul în care după a 8-a zi toți elevii sunt testați și sunt negativi", a arătat Cseke Atilla.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9986 secunde