Cu cât se ”vinde” o mireasă minoră în comunitățile de romi. Fetele sunt ”arvunite” de la vârste fragede

449
1
Cu cât se ”vinde” o mireasă minoră în comunitățile de romi. Fetele sunt ”arvunite” de la vârste fragede - romi-1666799117.jpg

Articole de la același autor

În comunitățile de romi căsătoriile aranjate de la vârste fragede sunt o tradiție de secole care persistă și astăzi. Fetele minore sunt ”rezervate” și ”arvunite” de la 11-12 ani, apoi sunt vândute la propriu familiei viitorului so, potrivit Gândul


Atunci când familia băiatului oferă familiei fetei o sumă de bani pentru a o lua de soție, se spune că fata a fost ”arvunită”. În funcție de posibilitățile financiare, sumele ating chiar și 100.000 de euro.

De exemplu, în comunitatea zavragiilor din Ploiești, care numără circa 1.000 de persoane, familiile copiilor negociază prețul până când ajung la o înțelegere. Apoi, fetele minore sunt luate din casa părintească și sunt mutate la viitorul soț, unde fata promisă doarme cu soacra până în momentul în care ajunge la vârsta la care poate face copii.


De asemenea, se joacă în continuare cămașa, o tradiție prin care se arată întregii comunități că fata a fost virgină în noaptea nunții.


De asemenea, multe fete din comunitățile rome nu știu să scrie sau să citească. În cel mai bun caz, sunt lăsate să meargă la școală până când termină gimnaziul: ”poate apărea vreun gagiu care să strice socotelile hanamicului” (tatălui socru al tinerei arvunită).




Comentează știrea

Varsta dupa 12
26 octombrie 2022
până în momentul în care ajunge la vârsta la care poate face copii

Tehnic dupa 12 (sint cazuri, chiar si de 9 parca pe la noi), mai natural de la 13-14 (desi poate nerecomandat), Legea Carpato-Danubiano-Pontica zice minim 14 pt. stim ce.(tentativa fara beci direct). Pe aspecte banesti, poate dificil de demonstrat (zestre) dar legea spatiului nostru e foarte clara. Vrei aici respecti legea, altfel rezolvi cu legea.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Mai 2013
Stire din Diverse : Roberta Anastase va fi MIREASĂ!
Luni, 16 Iulie 2012
Stire din Monden : Dana Rogoz s-a măritat
Pagina a fost generata in 0.5774 secunde