Cu ce se mai împușcă americanii… MII DE ARME confiscate în aeroporturi!

178
Cu ce se mai împușcă americanii… MII DE ARME confiscate în aeroporturi! - ddd-1579172639.jpg

Articole recomandate

Aproape 4.500 de arme de foc au fost confiscate la controalele de securitate în aeroporturile din SUA în 2019, au anunțat miercuri autoritățile aeroportuare, care au spus că este un nou record "extrem de îngrijorător", potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Conform agenției federale însărcinate cu securitatea în transporturi (TSA), 4.432 de arme de foc au fost descoperite de agenții săi în bagajele de mână sau asupra pasagerilor, un număr în creștere cu 5% comparativ cu 2018. Și mai îngrijorător este faptul că 87% dintre aceste arme erau încărcate, a precizat TSA într-un comunicat. Confiscările au fost efectuate în 278 de aeroporturi din țară, în special pe cele mai frecventate, așa cum sunt cele din Atlanta (323), Dallas/Fort Worth (217) și Denver (140).

TSA reamintește că transportul de arme - în bagajul de mână sau asupra posesorului - este interzis, iar pasagerii riscă o amendă maximă de 13.000 de dolari. Deși Constituția SUA garantează dreptul de a deține o armă și portul de armă este legal în unele state americane, transportul armelor în avion este autorizat doar dacă acestea sunt declarate la compania aeriană și înregistrate ca bagaj de cală.

În iulie, agenții TSA de pe Aeroportul Baltimore-Washington au confiscat un lansator de rachete, proprietarul fiind un membru al armatei americane care a spus că l-a adus ca amintire din Kuweit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6831 secunde