Cuba interzice locurile și monumentele cu numele lui Fidel Castro

193
Cuba interzice locurile  și monumentele  cu numele lui Fidel Castro - cuba-1482930699.jpg

Articole recomandate

În Cuba, nu vor fi ridicate statui ale lui Fidel Castro și nici nu vor fi străzi sau instituții care să-i poarte numele, potrivit unei legi adoptate, marți, de parlamentul țării, confirmând astfel ultimele dorințe ale "Părintelui revoluției cubaneze", transmite AFP.

Adoptată în unanimitate la propunerea Consiliului de Stat prezidat de Raul Castro, legea interzice folosirea numelui lui Fidel "pentru a boteza instituții, piețe, parcuri, șosele, străzi sau alte locuri publice, precum și orice tip de decorație, recunoștință sau titlu onorific".

Figura lui "El Comandante", decedat pe 25 noiembrie, la 90 de ani, nu va mai putea servi "pentru a ridica monumente, busturi, statui, monede comemorative sau alte forme similare de omagiu", adaugă textul, potrivit presei cubaneze.

Numele lui Fidel Castro, figură marcantă a comunismului, nu va putea fi utilizat "în scopuri comerciale sau publicitare".

Raul Castro, succesorul fratelui său în 2006, a fost cel care, la începutul lui decembrie, a subliniat, cu câteva ore înainte de funeraliile lui Fidel, că acesta "a respins orice manifestare a cultului personalității până în ultimele ore ale vieții sale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.8501 secunde