Cuibul în care se pregătesc atentatorii sinucigași, descoperit în Africa

234
Cuibul în care se pregătesc atentatorii sinucigași, descoperit în Africa - cuibulincaresepregatescatentator-1655471627.jpg

Articole de la același autor

Armata ugandeză a anunţat că a descoperit un centru de antrenament pentru atentatorii sinucigaşi cu bombă, potrivit Reuters.

Reprezentanţii armatei susţin că au descoperit materiale pentru fabricarea de bombe la un centru de antrenament al unui grup rebel aliat al Statului Islamic. Unitatea secretă se află la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala Kampala.


Forţele Democratice Aliate (ADF) sunt o organizaţie care se ascunde în jungla din Republica Democrată Congo. Autorităţile din Uganda o acuză ca a comis o serie de atentate cu bombă în Kampala şi în alte părţi ale ţării, soldate cu cel puţin nouă morţi.

Într-unul dintre cele mai grave atacuri, un atentator sinucigaş cu bombă s-a aruncat în aer la intrarea într-o secţie de poliţie din centrul oraşului Kampala. Trei minute mai târziu, alţi doi atentatori sinucigaşi cu bombă s-au detonat de-a lungul unui drum care duce la parlament.


Facilitatea de antrenament a fost găsită în casa unui localnic, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Felix Kulayigye.

Un tunel folosit pentru antrenament fusese săpat într-una dintre camere, a spus el.

Autorităţile au recuperat materiale pentru fabricarea bombelor, inclusiv metal, cuie şi fire, precum şi gloanţe şi un pistol prevăzut cu amortizor, a spus el.


Trei persoane au fost reţinute. Kulayigye a declarat că cei trei suspecţi cumpăraseră deja o maşină pe care intenţionau să o folosească în cadrul unui atac.


„Ei erau în curs de asamblare a unei bombe care urma să fie luată de acea maşină pentru a exploda într-un loc public”, a precizat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde