Culoare de solidaritate pentru a ajuta Ucraina să exporte produse agricole

149
Culoare de solidaritate pentru a ajuta Ucraina să exporte produse agricole - culoaredesolidaritatepentruaajut-1652451642.jpg

Articole de la același autor

În urma invadării Ucrainei de către Rusia și a blocadei porturilor ucrainene, cerealele și alte produse agricole ucrainene nu mai pot ajunge la destinație. Situația amenință securitatea alimentară mondială și se prefigurează o nevoie urgentă de a stabili rute logistice alternative care să utilizeze toate modurile de transport relevante.

Drept urmare, Comisia Europeană a prezentat un plan de acțiune pentru a stabili „culoare de solidaritate”, cu scopul de a se asigura că Ucraina poate exporta cereale, dar și că poate importa bunurile de care are nevoie, de la ajutor umanitar până la hrana pentru animale și îngrășăminte.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că 20 de milioane de tone de cereale trebuie să părăsească Ucraina în mai puțin de trei luni utilizând infrastructura UE. Pentru a institui culoarele de solidaritate, Comisia, împreună cu statele membre și cu părțile interesate, va lucra pe termen scurt și lung la o serie de acțiuni prioritare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde