Cum a murit miliardarul Aldis, având o barcă în stare perfectă

621
1
Cum a murit miliardarul Aldis, având o barcă în stare perfectă - naghi15120500-1313658591.jpg

George Naghi, patronul firmei de mezeluri Aldis, și-a găsit sfârșitul în tragicul accident nautic de pe Brațul Borcea, pe 7 august 2011, din propria vină. Conform anchetatorilor, barca miliardarului, care gonea cu viteză foarte mare, nu s-a izbit de nici o dună de nisip.
Polițiștii de la Transporturi Navale, pe masa cărora se află dosarul privind dispariția fulgerătoare a patronului fabricii de mezeluri Aldis, au stabilit că pe apă nu a existat nici un obstacol care să arunce barca în mal. "Nu s-a confirmat aspectul, așa cum s-a vehiculat, că apa ar fi fost mică sau că a existat vreo dună de nisip care a aruncat barca în mal. În apropiere de locul tragediei, la mal apa are o adâncime de 2 metri. Deci, nu aici a fost problema care a declanșat tragedia", a spus comisar-șef Gheorghe Sava, șeful Poliției Transporturi Navale Călărași, care a efectuat măsurători la fața locului.

Nici barca pe care o conducea, o ambarcațiune tip Banana Sea Doo, cu motor de 251 cai putere, nu ar fi avut defecțiuni. Fabricată în 2008, barca era în stare excelentă, iar Naghi tocmai îi făcuse revizia tehnică în iulie. Deocamdată, ambarcațiunea nu a fost expertizată. Surse din Poliție susțin că acest lucru ar costa aproximativ 2.000 de euro. "Dacă va fi nevoie, se va face și expertiza. Deocamdată, barca se află în hangar și s-au făcut câteva probe: s-a tras de volan și am verificat direcția. Dacă nu ar fi fost în perfectă stare, nu ar fi reușit George Naghi să iasă cu ea pe Dunăre și să meargă cu viteză, așa cum spun martorii", susțin anchetatorii. Aceste detalii îi fac pe oamenii legii să declare că cea mai plauzibilă variantă pe care o au în vizor este legată de o eroare umană, scrie click.ro.



Comentează știrea

gigi
18 august 2011
banana

Incerc sa cumpar si eu o Banana Sea Doo si nu gasesc ,voi de unde stiti ca se numeste asa ambarcatiunea ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1746 secunde