Cum au putut fi depistate pachetele furate de soldații lui Putin

170
Cum au putut fi depistate pachetele furate de soldații lui Putin - soldatiputin-1653677491.jpg

Articole de la același autor

Soldații ruși care au invadat Ucraina au furat cel puțin 58 de tone de bunuri și obiecte ale ucrainenilor de când a început războiul, conform unei investigații publicate de site-ul independent de știri Mediazona, citat de The Moscow Times.

În investigație se analizează pachete trimise din 46 de sucursale ale firmei de livrări SDEK, aflate în apropiere de granița cu Ucraina, către Rusia și Belarus, dar și în Crimeea anexată. Pachetele trimise de soldații ruși au fost identificate din cauza greutății lor – fiecare pachet era de câteva ori mai mare decât un colet obișnuit.

De asemenea, Mediazona a analizat și imaginile video de la un punct de trecere al SDEK din apropiere de granița rusă, în care soldați ruși au fost identificați trimițând acasă obiecte precum teniși, conserve, televizoare, anvelope și chiar corturi.

În 29 aprilie, un ofițer rus neidentificat a trimis acasă o dronă militară Orlan-10, cel mai probabil furată de la propria armată.

Mediazona a dezvăluit că cel mai mare număr de pachete a fost trimis între sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, imediat după ce armata rusă s-a retras de pe pozițiile sale din nordul Ucrainei și de lângă capitala Kiev. Doar pe 4 aprilie, soldații armatei agresoare au trimis acasă patru tone în pachete cu bunuri și obiecte furate de la ucraineni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0013 secunde