Cum își asigură România dozele de vaccin anti-COVID necesare

527
Cum își asigură România dozele de vaccin anti-COVID necesare - 114241106vaccineillus976rtrs-1608994012.jpg

Articole recomandate

România are asigurate peste 10 milioane de doze de vaccin în cadrul contractului semnat de Comisia Europeană cu Pfizer-BioNTtech, se arată într-un comunicat al Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, RoVaccinare. Acestea ajung pentru vaccinarea a 5 milioane de persoane, însă autoritățile precizează că vor putea vaccina cel puțin 10,7 milioane de români pe baza contractelor pentru vaccinurile celorlalte companii, care sunt în curs de autorizare.  


România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu Pfizer-BioNTtech, potrivit platformei RoVaccinare. Dozele sunt suficiente pentru vaccinarea a 5 milioane de persoane.


În plus, mai arată comunicatul, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit Digi24.


La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandarea din partea EMA și autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte, potrivit comunicatului.


Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii producătoare. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2648 secunde