Cum le pune TikTok viaţa în pericol tinerilor preocupaţi să slăbească. Avertismentul unui medic diabetolog

191
Cum le pune TikTok viaţa în pericol tinerilor preocupaţi să slăbească. Avertismentul unui medic diabetolog - slab-1667740795.jpg
Tinerii sunt foarte preocupați să slăbească, simt că altfel nu se integrează și fac greșeli uriașe care le pot afecta sănătatea, atrag atenția experții în nutriție, potrivit Antena3


Doctor Oana Parlițeanu, medic diabetolog, a vorbit despre cât de mult îi afectează pe tineri postările de pe rețelele sociale.


"A slăbi şi a fi normoponderal nu este un lucru rău. Depinde însă cum faci treaba aceasta și depinde ce metode folosești. A slăbi și a fi normoponderal printr-un stil de viață sănătos este absolut în regulă. S-o faci printr-un regim drastic și prin limitări și prin lipsuri de elemente minerale și vitamine nu este deloc o idee bună.

Iar în ceea ce privește trendurile de pe rețelele sociale, din păcate tinerii din ziua de astăzi trăiesc pe rețelele sociale şi dau mai puțină importanță specialiștilor în domeniu și mai multă importanță influencerilor din aceste medii online", a avertizat medicul.


"Recomandăm o dietă corectă, o dietă în care un copil să aibă toate elementele nutritive de care are nevoie pentru dezvoltare și pentru creștere. Copiii încă nu au oprit creșterea, ei se dezvoltă în continuare până în jur de 20 de ani și atunci este foarte important să se dezvolte corect, întreg sistemul lor să se dezvolte corect.

O dietă pentru acești copii ar trebui urmărită de un medic și ar trebui făcute programe de prevenție a obezității încă din școală. Copilul trebuie să fie învățat cum să mănânce corect de mic.

Ar trebui făcute programe care să învețe părinții cum să-și hrănească copiii și de acolo, de acasă și de la școală, să plece copilul cu niște informații corecte și sănătoase", a mai spus Oana Parlițeanu, medic diabetolog.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5613 secunde