Cum mănânci ciocolata ca să nu te îngraşi. Trucul ingenios al unui medic: "Se reduce mult cantitatea de calorii"

279
Cum mănânci ciocolata ca să nu te îngraşi. Trucul ingenios al unui medic:
Există un mod de a mânca ciocolata, reducând caloriile din ea, adică fără să te îngraşi, ne învaţă medicii nutriţionişti, potrivit Antena3Cel mai indicat este ca, în loc să mâncăm câteva cuburi de ciocolată, să o topim. În felul acesta, diluată cu apă sau lapte, şi turnată caldă în cană, avem senzaţia că este o cantitate mult mai mare.


Adică, ne bucurăm mai mult de gustul ciocolatei şi avem şi calorii mai puţine, ne învaţă dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

"Dacă tot am reputația de medic nutriționist care nu interzice nimic, profit de acest lucru și vă propun un desert de sezon: ciocolată caldă.


De unde ideea de a topi ciocolata și a o transforma într-o băutură? Nu e nimic nou în asta, dacă ținem cont că la origini ciocolata se consuma doar sub formă lichidă.

Inițial era o băutură amară, preparată după un ritual complex care presupunea măcinarea și fierberea boabelor de cacao. Mult mai târziu, după ce a traversat oceanul și a ajuns în Spania, rețeta ciocolatei a fost îmbunătățită prin adaos de zahăr.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6084 secunde