Cum ne pregătim pentru o ecografie

4499

Articole de la același autor

Pentru a obține o bună vizualizare a abdomenului superior, a rinichilor, a aortei abdominale, a sistemului vascular în cadrul unei ecografii, Centrul Medicover ne recomandă să nu mâncaăm și să nu consumăm cafea sau sucuri acidulate cu șase ore înainte de investigație. Este acceptată doar apa plată. Dacă ești balonat, se recomandă ca în ziua precedentă investigației să iei următoarele medicamente: Sab Simplex sau Espumisan: o lingură în seara de dinaintea examinării și o lingură cu 3 ore înaintea examinării sau Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi. Aceleași sfaturi și pentru ecografia de vascularizație renală.
Dacă ai hipertensiune arterială se recomandă întreruperea prealabilă a medicației antihipertensive deoarece aceasta poate influența parametrii măsurați. Medicul cardiolog curant te poate sfătui în acest sens.
Pentru ecografia aparatului genital, rinichi, vezică, prostată este recomandat să bei un litru de apă plată cu o oră înainte de investigație și să nu urinezi. În schimb, în cazul ecografiei de sarcină pacienta trebuie să urineze înainte de efectuarea ecografiei transvaginale. În cazul ecografiei în trimestrul I și II sau III de sarcină pacienta va consuma lichide în mod normal (1.5-2 -24 ore) și nu va urina înaintea investigației, astfel încât vezica urinară să fie pe jumătate plină.
În cazul ecocardiografiei și a ecografiei de sân nu este necesară o pregătire prealabilă. Este important să îi arăți medicului cardiolog care efectuează ecografia un test EKG recent. În cazul ecografiei de sân, pentru pacientele aflate în perioada activă sexual, se recomandă efectuarea investigației în primele zile după terminarea menstruației.
Pentru alte tipuri de ecografii, precum ecografia tiroidiană, scrotală, de șold, mușchi și articulații, părți moi, transfontanelară sugari nu este necesară o pregătire prealabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0704 secunde