Cum poate fi redus riscul de cancer prin renunțarea la fumatul clasic

185
Cum poate fi redus riscul de cancer prin renunțarea la fumatul clasic - fumat-1633100897.jpg
Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalităţii la nivel global. În lume, potrivit statisticilor, mai mult de 7 milioane de decese sunt rezultatul direct al consumului de ţigări clasice, în timp ce 1,2 milioane sunt rezultatul fumatului pasiv. Pentru a reduce cât mai mult riscul, la nivel european a fost adoptat Planul de Combatere a Cancerului prin care oficialii îşi doresc să prevină îmbolnăvirile.


Potrivit Antena3.ro, există o legislaţie europeană în ceea ce priveşte reducerea consumului de tutun. Însă legislaţia urmează să fie susţinută şi de campanii de informare, dar şi de soluţii alternative.

"HARM REDUCTION este un concept care încă nu e acceptat de toți medicii și toti membrii comunității știintifice, care presupune o scădere a impactului asupra sănătății publice, a celor dependenți de fumat, de nicotină, care pot trece pe produse derivate considerate a fi mai puțin periculoase pentru sănătatea lor și pentru sănătatea publică cum ar fi de exemplu țigaretele electronice, sau acele produse cu tutun încălzit. Poate fi acceptabil ca un obiectiv intermediar, cineva care renunță la fumatul clasic, la țigările clasice. cele cu tutun nicotină și alte produse derivate, și neputând să renunțe cu totul la fumat, o perioadă folosește aceste produse derivate", a declarat Cristian Buşoi, europarlamentar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3869 secunde