Cum să alungi coronavirusul în Brazilia. Poliția cercetează!

149
Cum să alungi coronavirusul în Brazilia. Poliția cercetează! - dddd-1583313345.jpg

Articole recomandate

Poliția braziliană a deschis o anchetă asupra unei biserici evanghelice care a anunțat o ceremonie în cadrul căreia a promis că ''va imuniza împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli'', a declarat marți comisarul responsabil cu acest caz, relatează Agerpres.

"Puterea lui Dumnezeu împotriva coronavirusului. Veniți pentru că va exista o ungere cu ulei sfințit în timpul postului pentru imunizarea împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli", a scris pe rețelele de socializare Catedrala Globală a Sfântului Duh, din Porto Alegre (sudul Braziliei).

Alertată de numeroase apeluri, poliția s-a deplasat duminică la lăcașul de cult, însă "la acel moment nu a fost identificată nicio infracțiune", a declarat comisarul Laura Lopes, responsabilă cu acest caz. "După publicarea acestui anunț, am deschis o anchetă pentru a afla ce le spun ei cu adevărat credincioșilor și dacă distribuie remedii sau vaccinuri împotriva bolilor", a adăugat ea. Reprezentanții bisericii și câțiva credincioși au fost chemați pentru a fi chestionați pe această temă, a completat ea.

Ancheta își propune să stabilească dacă liderii religioși au săvârșit infracțiunea de "tămăduire" care, potrivit legii braziliene, constă în "insuflarea sau anunțarea vindecării prin mijloace secrete sau infailibile", și este pedepsită cu un an de închisoare. "În niciun moment (anunțul) nu promite că uleiul vindecă coronavirusul, în niciun moment nu spune că vom vinde acest ulei", a declarat marți liderul bisericii, predicatorul Silvio Ribeiro, în cadrul unei conferințe de presă. El a susținut, de asemenea, că și-a îndreptat pacienții bolnavi către medic "timp de 27 de ani". "Îmi cer scuze. Intenția noastră cu acest anunț a fost să aducem credință, speranță și dragoste tuturor, nimic altceva", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4374 secunde