Cum să te aperi dacă ești atacat de câini agresivi

1025
1
Cum să te aperi dacă ești atacat de câini agresivi - caine-1674403142.jpg

Articole de la același autor

Cazul femeii sfâșiate de câini ieri în Capitală nu este, din păcate, singular. În urmă cu doar două zile, un bărbat de 71 de ani dintr-un sat din Brașov a fost și el ucis de câini pe un câmp. Specialiștii în dresaj ne dau câteva sfaturi despre cum ar trebui să reacționăm când suntem încolțiți de haite, potrivit Digi24

Totdeauna este bine să nu încercăm să gesticulăm, să țipăm, să nu atacăm câinele care vine spre noi, să încercăm să găsim un punct de sprijin, un zid, gard, o piatră foarte mare, care să îi arate haitei de câini că nu suntem vulnerabili.

Să nu încercăm să îi ademenim, pentru că atunci vor intra într-o reacție mai agresivă pentru a se apăra.

Vor lătra de la distanță la început, te vor avertiza că ești pe terenul lor. În momentul în care vor veni spre tine, cel mai important lucru e să nu fugi, că nu vei reuși să scapi.

E important ca oamenii să sterilizeze câinii conform legii, să nu îi abandoneze, să nu îi lase să iasă din curte, să securizeze curtea și să îi educăm.

Comentează știrea

Decebal
22 ianuarie 2023
Cum sa te aperi de caini ?

Sfatrile nu sunt corecte. In oras , pe o strada mai putin circulata , am fast atacat de o haita care a iesit dintr-o curte parasita. Au vrut sa ma muste la picioare. Se apropiau foarte periculos de picioare , am inceput sa "dansez" ferindu-ma. Norocul meu a fost o sacosa plina pe care am balansat-o in toate partile si au renuntat pana la urma. Cand eram copil ma invatasem sa ma aplec si sa ma ridic ,facandu-ma ca arunc cu ceva , ceea ce ii facea sa renunte. Iar daca gaseam o piatra sa arunc in ei era foarte bine.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3252 secunde