Cuplurile de homosexuali din Israel pot deveni părinți cu ajutorul unei mame-surogat

103
Cuplurile de homosexuali din Israel pot deveni părinți cu ajutorul unei mame-surogat - israelgay-1641398584.jpg

Articole de la același autor

Oricare cetăţean israelian, inclusiv cei singuri şi cuplurile de homosexuali, va putea avea copii cu ajutorul unei mame-surogat în urma unei modificări legislative, relatează marţi DPA.

Ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz, a prezentat un amendament la lege, ce urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. „Astăzi facem istorie”, a declarat Horowitz jurnaliştilor.

Sarcina cu ajutorul unei mame-surogat era anterior permisă în Israel doar pentru cuplurile heterosexuale, deşi în condiţii stricte, transmite Agerpres.

Ca urmare, bărbaţii homosexuali au apelat adesea la mame-surogat în străinătate. Cu toate acestea, procedura este costisitoare şi complicată.

Prin modificarea procedurii, guvernul a urmat o decizie de anul trecut a Curţii Supreme din Israel. Cerinţele anterioare au constituit o încălcare a drepturilor omului, se arată în hotărârea de anul trecut.

„Este o zi istorică pentru comunitatea LGBTQ din Israel și îndelungata luptă pentru egalitate pentru fiecare persoană, dar şi o zi istorică pentru întreaga societate israeliană”, a declarat Horowitz despre noul amendament. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde