Curtea Internaţională de Justiţie cere Israelului să prevină actele de genocid în Fâşia Gaza

1258
Curtea Internaţională de Justiţie cere Israelului să prevină actele de genocid în Fâşia Gaza - 11-1706278938.jpg

Articole de la același autor

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), a dispus, vineri, 26 ianuarie, Israelului să autorizeze accesul umanitar în Fâşia Gaza, să protejeze populaţia palestiniană şi să facă tot ce-i stă în putere pentru a preveni actele de genocid, fără a-i cere însă încetarea operaţiunii militare în enclava palestiniană, relatează agenţia AFP.

„Israelul trebuie să ia măsuri imediate şi eficiente pentru a permite furnizarea de servicii de bază şi de ajutor umanitar de care palestinienii au nevoie urgentă pentru a face faţă condiţiilor de viaţă nefavorabile cu care se confruntă”, a indicat CIJ în verdictul său foarte aşteptat.

„De asemenea, Israelul trebuie să ia toate măsurile ce stau în puterea sa pentru a preveni şi a pedepsi incitarea directă şi publică la comiterea de acte de genocid, să facă totul pentru a împiedica comiterea oricăror acte care intră în sfera de aplicare a Convenţiei asupra genocidului”, se arată în acelaşi verdict.

După atacul grupării Hamas din 7 octombrie asupra teritoriului său, Israelul desfăşoară în enclava palestiniană o puternică ofensivă militară care a ucis până în prezent peste 26.000 de palestinieni, dintre care 75% sunt femei şi copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde