Curtea supremă a SUA confirmă documentul care ar interzice avortul

87
Curtea supremă a SUA confirmă documentul care ar interzice avortul - suaavort-1651674108.jpg

Articole de la același autor

Curtea supremă a SUA a confirmat marţi autenticitatea unui document intern care ar duce la sfârşitul dreptului constituţional la avort, publicat luni de Politico, dar a subliniat că acesta nu reprezintă decizia finală a celei mai înalte instanţe americane.

Într-un comunicat, şeful Curţii, judecătorul John Roberts, a adăugat că a dispus o anchetă pentru a descoperi originea scurgerii de informaţii, care pare să anunţe un regres de 50 de ani, într-o epocă în care fiecare stat american era liber să decidă sau nu autorizarea avortului, relatează AFP, citată de Agerpres. 


Din punctul de vedere al magistratului, această trădare vizează „subminarea operaţiunilor Curţii”. Roberts spune însă că activitatea instanței nu va fi deloc afectată.

Documentul a dus la proteste ale americanilor care susțin dreptul la avort.


Curtea supremă a SUA, care a fost profund remaniată de Donald Trump, urmează să emită pe 30 iunie o decizie foarte aşteptată privind o lege din Mississippi care limitează termenul legal pentru avort.

În cadrul unei audieri din decembrie 2021, magistraţii conservatori au părut înclinaţi să se folosească de acest dosar pentru a reveni, cel puţin în parte, asupra unui verdict istoric din 1973, „Roe v. Wade”, în care predecesorii lor au recunoscut dreptul constituţional la avort.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5943 secunde