CUTREMUR DE 6,8 GRADE ÎN TURCIA! Pierderi omenești și pagube materiale importante

697
CUTREMUR DE 6,8 GRADE ÎN TURCIA! Pierderi omenești și pagube materiale importante - ddd-1579897179.jpg

Articole recomandate

Un cutremur de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în estul Turciei, provocând pierderi de vieți omenești și importante pagube materiale, potrivit autorităților turce, informează agențiile de presă internaționale, citate de Agerpres.

Pământul s-a zguduit în districtul Sivrice, în provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55 (17:55 GMT), a precizat agenția guvernamentală pentru situații de urgență. Institutul american USGS a estimat magnitudinea la 6,7 grade.

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a declarat că districtul Sivrice "a fost foarte grav lovit" și că "echipe de salvare sunt pe drum". Potrivit lui Soylu, mai multe clădiri s-au prăbușit în regiune și deocamdată există informații cu privire la patru persoane decedate, două la Elazig și alte două în provincia vecină Malatya. "Sperăm că nu vor exista alte victime", a spus el.

Seismul a fost resimțit în mai multe regiuni din estul Turciei, printre care Tunceli, potrivit postului de televiziune NTV.

Turcia, situată pe mai multe linii de falii, este frecvent lovită de seisme. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit estul Turciei și s-a soldat cu peste 17.000 de morți, dintre care mai mult de o mie la Istanbul. În septembrie, un seism cu magnitudinea de 5,7 a lovit capitala economică a țării. Experții estimează că un seism major ar putea lovi în orice moment Istanbulul, oraș cu peste 15 milioane de locuitori, unde clădirile respectă arareori normele antiseismice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3812 secunde