Cutremur de 7,6 grade în Chile. Alerta de tsunami a fost ridicată

169
Cutremur de 7,6 grade în Chile. Alerta de tsunami a fost ridicată - chilecutremur-1482756706.jpg
Autoritățile din Chile au anunțat că pericolul a trecut după ce un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter cu epicentrul în apropierea insulei sudice Chiloe a dus la emiterea unei alerte de tsunami, informează EFE.

Autoritățile din Chile au avertizat locuitorii din zonele de coastă să rămână la cel puțin 80 de metri de plaje, însă au precizat că este vorba doar despre o măsură de precauție. Seismul nu a înregistrat victime.

Cutremurul cu magnitudinea 7,6 grade pe scara Richter s-a produs duminică în sudul Chile, la apro-ximativ 225 de km de Puerto Mont, a anunțat Observatorul Geologic al Statelor Unite, citate de Reuters.

Un alt seism, cu magnitudinea de 5,2 grade, a determinat evacuarea a nouă localități din regiunea Tarapaca, din nordul țării.

Chile, localizat pe Cercul de Foc al Pacificului, este considerată una dintre țările cu cel mai mare pericol seismic din lume. Un cutremur cu magnitudinea de 8,8 grade a cauzat un tsunami care a distrus mai multe orașe de pe coasta Pacificului în 2010.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2241 secunde