Cutremur devastator cu magnitudinea 6,8 în Taiwan

268
Cutremur devastator cu magnitudinea 6,8 în Taiwan - cutremurtaiwan-1663491356.jpg

Articole de la același autor

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminică într-o zonă puţin populată din sud-estul Taiwanului, conform biroului de meteorologie de pe insulă. A fost emisă avertizare de tsunami, informează Reuters.

Institutul american de geofizică (USGS) a evaluat la 7,2 magnitudinea seismului, produs la o adâncime de 10 kilometri.

O clădire de mici dimensiuni în care se afla un magazin s-a prăbuşit, potrivit media din Taiwan, iar cel puţin un vagon a deraiat într-o gară de pe coasta de est. Nu se cunoaşte deocamdată dacă există victime.

Centrul pentru tsunami din Statele Unite a emis o avertizare după producerea cutremurului. Potrivit acesteia, există riscul producerii unor valuri periculoase pe o rază de 300 de kilometri de epicentru, de-a lungul zonelor de coastă.

Agenţia de meteorologie din Japonia a emis la rândul său o avertizare de tsunami ce vizează o parte a prefecturii Okinawa, indicând posibilitatea producerii unor valuri cu înălţimea de un metru.

Un seism cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în regiunea Taitung sâmbătă, la ora locală 21:41, la o adâncime de 10 kilometri. Începând de duminică dimineaţă, peste 40 de replici seismice au fost resimţite în Taiwan. Una dintre acestea a avut magnitudinea 5,7 şi s-a produs duminică în regiunea Taitung din estul Taiwanului, conform Centrului Reţelelor Seismologice din China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5414 secunde