Cutremur devastator în China: Numărul morților creşte alarmant! Armata şi pompierii au fost mobilizaţi

171
Cutremur devastator în China: Numărul morților creşte alarmant! Armata şi pompierii au fost mobilizaţi - untitled-1662458682.jpg

Articole recomandate

Pompierii şi militarii chinezi au fost mobilizaţi marţi pentru a salva vieţi omeneşti după un puternic seism produs luni într-o regiune muntoasă din sud-vestul ţării, care a făcut deja cel puţin 65 de victime, informează AFP.


Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,6 a lovit luni provincia Sichuan, potrivit Institutului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) - o organizaţie de referinţă la nivel mondial în domeniul seismelor, scrie stiripesurse.ro

Epicentrul a fost situat în cantonul Luding, o zonă compusă din văi muntoase, râuri repezi şi drumuri înguste, situată la marginea platoului tibetan, la circa 200 de kilometri vest de capitala provincială Chengdu, potrivit Agerpres.

Televiziunea publică chineză CCTV a difuzat marţi înregistrări video cu pompieri şi poliţişti care au scos o tânără femeie de sub dărâmăturile unei clădiri, înainte de a o transporta pe targă spre o ambulanţă.

Alte imagini arată imobile din lemn şi beton, grav afectate, prăbuşite parţial sau în echilibru instabil.

Unele dintre drumuri, acoperite de dărâmături sau avariate de seism, au devenit impracticabile, obligând echipele de salvare să traverseze anumite râuri cu ajutorul unor poduri improvizate sau al unor cabluri fixate pe ambele maluri.

Treizeci şi şapte de persoane au murit în prefectura autonomă tibetană Garze, unde a fost situat epicentrul seismului, iar 28 de victime au fost raportate în cantonul învecinat Shimian, potrivit CCTV şi Ziarului Poporului, cotidianul oficial al Partidului Comunist Chinez.

Astfel, noul bilanţ provizoriu al acestui seism a urcat la 65 de morţi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6875 secunde