Cutremur devastator în Iran

252
Cutremur devastator în Iran - iran-1344773889.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 250 de persoane au murit și alte peste 1.500 au fost rănite în două cutremure importante care au afectat, sâmbătă, regiunea Tabriz, în nord-vestul Iranului, a anunțat Khalil Saie, șeful Centrului pentru catastrofe naturale din provincia Azerbaidjanul de Est.

"Numărul victimelor a ajuns la 220 de morți, iar cel al răniților a depășit 1.500 de persoane", a declarat, ieri, Khalil Saie, la televiziunea națională. Acest bilanț provizoriu ar putea crește, având în vedere intensitatea cutremurelor.

Locuitori ai satelor și echipe de salvatori s-au mobilizat, ieri, pentru a îndepărta cu ajutorul lopeților molozul, în căutarea de supraviețuitori ai celor două cutremure.

Majoritatea caselor construite din cărămidă sau pământ au fost distruse de cele două cutremure puternice care au avut loc la un interval de doar zece minute în regiunea muntoasă Varzeghan, la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Tabriz. De atunci și până în prezent, în regiune au avut loc 55 de replici de o intensitate mai redusă.

Ieri, la primele ore ale dimineții, traficul s-a intensificat pe drumurile de munte din regiune, numeroși salvatori și vehicule transportând ajutoare pentru locuitori. Ambulanțe circulau foarte rapid, fără sirene pornite, pe drumurile din regiune, pentru a transporta răniți.

"Douăsprezece sate au fost distruse în proporție de 100% în regiunea Varzeghan. Fiecare dintre ele avea între 900 și 1.000 de locuitori, iar 40% dintre ei au murit", a declarat Moharam Foroughi, prefectul regiunii, citat de presa locală.

Potrivit agenției de presă Mehr, ministrul de Interne Mohammad Najar a efectuat, ieri dimineață, o vizită la fața locului, împreună cu ministrul Sănătății și șeful Semilunei Roșii "la ordinul președintelui" Mahmoud Ahmadinejad, "pentru a evalua situația și a organiza operațiunile".

v v v

Două cutremure cu magnitudinea de 6,2 și 6, ale căror epicentre s-au aflat la Ahar și, respectiv, Varzeghan, la aproximativ 60 de kilometri de Tabriz, au afectat regiunea sâmbătă, la ora locală 16.53 (15.23, ora României) și, respectiv, 17.04 (15.34, ora României). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4488 secunde