Cutremure în Turcia şi Siria / Emiratele Arabe Unite promit un ajutor de 100 de milioane de dolari

104
Cutremure în Turcia şi Siria / Emiratele Arabe Unite promit un ajutor de 100 de milioane de dolari - 1-1675846455.jpg
Emiratele Arabe Unite (EAU) au promis un ajutor de 100 de milioane de dolari victimelor cutremurelor care au ucis mii de oameni în sud-estul Turciei şi în Siria, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

De asemenea, Arabia Saudită, care a întrerupt relaţiile cu regimul de la Damasc din 2012, a anunţat înfiinţarea unui pod aerian pentru a ajuta populaţia din cele două ţări afectată de seisme.

Preşedintele emiratez, şeicul Mohammed bin Zayed, a ordonat „mobilizarea a 100 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de cutremurele din Siria şi Turcia”, a transmis agenţia oficială de presă WAM. Jumătate din sumă va merge către populaţia afectată de seism din Siria.

Ministerul Apărării din EAU a anunţat trimiterea a şapte avioane cu ajutoare în cele două ţări. Trei au ajuns deja în Turcia, iar două sunt destinate Siriei.

Cutremurul puternic de luni ar putea afecta 23 de milioane de oameni, a raportat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, avertizând că „principalele nevoi nesatisfăcute ar putea fi în Siria pe termen imediat şi mediu”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4613 secunde