Cutremurul din California a lăsat în urmă doi morţi, răniţi şi mii de locuitori fără electricitate

112
Cutremurul din California a lăsat în urmă doi morţi, răniţi şi mii de locuitori fără electricitate - cutremurcalifornia-1671631260.jpg

Articole de la același autor

Seismul puternic, cu magnitudinea 6,4, produs miercuri dimineaţa în largul coastelor nordice ale statului California, a avariat mai multe locuinţe şi drumuri şi a lăsat mii de locuitori fără apă şi electricitate, informează miercuri Reuters.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, iar alte două au murit din cauza unor urgenţe medicale suferite în timpul sau imediat după cutremur, potrivit Biroului şerifului din comitatul Humboldt.


Seismul, care a avut loc la ora locală 02:34 (10:34 GMT), s-a produs la o adâncime de 10 kilometri şi la o distanţă de 12 kilometri sud-vest de Ferndale, un oraş din comitatul Humboldt, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Cutremurul de miercuri a declanşat un incendiu într-o casă, după ruperea unei conducte de gaz. Flăcările au fost stinse rapid, iar echipajele de pompieri au salvat o persoană rămasă blocată în locuinţă. De asemenea, seismul a provocat prăbuşirea a cel puţin alte două clădiri, au indicat autorităţile.


Aproximativ 12 locuinţe au suferit avarii grave devenind nesigure pentru locuit, majoritatea în Rio Dell, un oraş de circa 3.400 de locuitori, cel mai afectat de acest seism.

Alimentarea cu apă în întreaga comunitate a fost întreruptă, iar managerul municipal, Kyle Knopp, a declarat că se aşteaptă ca aproximativ 100-150 de locuitori să fie strămutaţi după ce inspectorii vor evalua daunele la nivelul structurii caselor acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde