Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski:

„Dacă ruşii cuceresc Bahmut, vor dori să meargă mai departe”

200
„Dacă ruşii cuceresc Bahmut, vor dori să meargă mai departe” - 1-1675931883.jpg

Articole recomandate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un interviu acordat jurnalului francez Le Figaro, că, dacă ruşii cuceresc Bahmut, un oraş din est scenă de peste şase luni a unor lupte sângeroase, ar avea un avantaj şi ar dori să meargă mai departe, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Din punct de vedere strategic, Bahmut nu are prea mare importanţă, pentru că ruşii au distrus complet oraşul cu artileria lor. Dar, dacă ei cuceresc Bahmut, vor dori să meargă mai departe. Asta le va oferi un avantaj”, a spus el, adăugând: „Întrebarea este ce se întâmplă după Bahmut?”.

Bahmut, un oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă, este unul din punctele fierbinţi de pe frontul de est, iar beligeranţii duc acolo o luptă devastatoare şi mortală încă din vară. A fost distrus aproape în întregime şi cele câteva mii de locuitori care au rămas supravieţuiesc ascunşi în pivniţe.

Bătălia de la Bahmut a căpătat o dimensiune simbolică, în special pentru că acolo luptă mercenari din grupul privat rus Wagner, iar şeful lor, Evgheni Prigojin, ar dori să ofere o victorie Rusiei care a fost nevoită să se retragă în toamnă după o contraofensivă ucraineană în est.

În ultimele săptămâni, trupele ruse au câştigat teren, metru cu metru, iar la sfârşitul lui ianuarie, au pus mâna pe Soledar, un oraş de lângă Bahmut, aflat şi el în mijlocul luptelor de luni de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5767 secunde