Dacă va fi atacat, Iranul va folosi arma nucleară

1371
1
Dacă va fi atacat,  Iranul va folosi arma nucleară - iran-1354462900.jpg
Iranul ar putea renunța la Tra-tatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare (TNP) dacă ar fi atacat din cauza programului său atomic, potrivit reprezentantului iranian pe lângă Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), Ali Asghar Soltanieh, transmite EFE.


Dacă Iranul ar fi atacat, cum au amenințat Israelul și SUA, "mă tem că parlamentul ar face presiuni asupra guvernului pentru a-și reduce cooperarea cu AIEA, ori să suspende inspecțiile la instalațiile nucleare, sau chiar să abandoneze TNP", a declarat Soltanieh, sâmbătă, pentru televiziunea PressTV.

Atât timp cât țara nu va fi atacată, a mai spus Soltanieh, "insistăm asupra faptului că ne vom continua cooperarea cu AIEA", agenție a ONU însărcinată cu supervizarea respectării TNP și inspectarea instalațiilor și activităților nucleare.

În orice caz, "niciodată nu vom suspenda procesul de îmbogățire a uraniului, care este sub supra-vegherea camerelor AIEA 24 de ore din 24", a mai spus diplomatul iranian, apreciind că este vorba de un "drept inalienabil", în conformitate cu acordurile internaționale. Ali Asghar Soltanieh a reafirmat că uraniul îmbogățit este "destinat folosirii în scopuri pașnice", de exemplu, la reactorul pentru cercetări de la Teheran.

"Nimeni nu ar îndrăzni să atace Iranul, însă dacă ar avea loc vreun atac, sunt sigur că ar exista un răspuns dur", a subliniat Soltanieh, care a adăugat că se vor construi instalații mai bine protejate.


Comentează știrea

alin
11 decembrie 2012
....

Mi se pare normal . Barem de le-ar da-o acelor jigodii care duc razboaie pe alte continente . Acelor nemernici care se cred stapanii lumii . Acolo sa le-o trimeata . Poate-i linisteste definiv . Prea si-o cauta de ani de zile ,si nimeni nu-i linisteste , arde-i-ar focul de criminali !!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Israelul, pregătit să atace Iranul!
Pagina a fost generata in 0.3434 secunde