"Dacă votăm pentru ieșirea din UE, totul s-a sfârșit"

157

Articole recomandate

Cele două tabere pro și contra menținerii Regatului Unit în Uniunea Europeană aruncau ieri ultimele forțe în bătălia pentru a încerca să-i convingă pe cei indeciși în ajunul referendumului de azi, privind locul Marii Britanii în blocul comunitar, relatează AFP.

Premierul conservator, David Cameron, a dat tonul, cu un interviu publicat pe prima pagină a cotidianului The Guardian. Șeful executivului britanic a estimat că, optând pentru rămânerea în UE, alegătorii ar trimite "un mesaj clar" că Regatul Unit nu este "repliat în sine".

Marți, în cursul serii, mai mulți responsabili din cadrul celor două tabere și-au luat sarcina de a-i convinge pe cei indeciși în cadrul unei dezbateri organizate de către BBC în fața a 6.000 de persoane reunite pe stadionul Wembley Arena din capitala britanică.

Schimburile de cuvinte, uneori foarte puternice, au reamintit de agresivitatea campaniei și protagoniștii n-au ezitat să se întrerupă.

Premierul britanic David Cameron i-a îndemnat pe britanici să se gândească la visele copiilor lor atunci când votează la referendumul pe marginea rămânerii sau ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), informează AFP, citată de Agerpres.

Fiind în UE, "avem cea mai bună dintre cele două lumi. Gândiți-vă la visele și speranțele copiilor voștri", a declarat premierul, într-o declarație solemnă făcută în fața biroului său din Downing Street.

"Dacă votăm pentru ieșirea din UE, totul s-a sfârșit", a spus el, avertizând împotriva "riscului enorm" pe care l-ar presupune un Brexit pentru economia britanică.

Cu două zile înainte de referendum, media ultimelor șase sondaje făcută de site-ul WhatUKThinks plasa cele două tabere la egalitate perfectă (50-50) în acest scrutin determinant pentru viitorul Marii Britanii, dar și pentru restul Europei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.2465 secunde