Datoria externă a Rusiei nu a fost plătită până în prezent

103
Datoria externă a Rusiei nu a fost plătită până în prezent - moscovabani-1656339238.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima dată în mai mult de un secol, Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale externe, după ce a ratat un termen limită de duminică. Moscova are banii necesari pentru a face o plată de 100 de milioane de dolari și este dispusă să plătească, dar sancțiunile au făcut imposibilă efectuarea plăților către creditorii internaționali, potrivit unor rapoarte citate de BBC News și The Guardian.


Kremlinul era hotărât să evite neîndeplinirea obligațiilor de plată, care ar reprezenta o lovitură majoră pentru prestigiul națiunii.

Ministrul rus de Finanțe a catalogat situația drept „o farsă”. Plata dobânzii de 100 de milioane de dolari trebuia să fie efectuată la 27 mai. Rusia spune că banii au fost trimiși la Euroclear, o bancă ce urma să distribuie plata către investitori.

Însă plata a rămas blocată acolo, potrivit Bloomberg News, iar creditorii nu au primit-o.

Între timp, unii deținători taiwanezi de obligațiuni rusești denominate în euro nu au primit plata dobânzilor, potrivit surselor Reuters.


Banii nu au ajuns în termen de 30 de zile de la data scadenței, adică duminică seara, și astfel este considerată o neplată. Euroclear nu a vrut să spună dacă plata a fost blocată, dar a declarat că respectă toate sancțiunile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0507 secunde