David Cameron amenință că va bloca bugetul UE

192
David Cameron amenință că va bloca bugetul UE - davidcameron-1349612893.jpg
Premierul britanic David Cameron a amenințat că își va exercita dreptul de veto în cazul bugetului Uniunii Europene, declarând pentru Sunday Telegraph că nu va tolera tentativele "scandaloase" de mărire a acestuia, relatează AFP.


Într-un interviu apărut cu câteva ore înainte de deschiderea, duminică, a conferinței anuale a partidului său conservator la Birmingham (centrul Angliei), Cameron a declarat că va bloca bugetul dacă acesta nu va corespunde interesului britanicilor.

El a calificat drept "scandaloase" tentativele de creștere a bugetului total al UE la viitoarele negocieri pentru perioada 2014-2020.

"În ceea ce privește acordul-cadru financiar multianual, nu este acceptabil să se preleveze cantități mari de bani de la contribuabilii țărilor europene pentru a se alimenta un buget central în creștere", a declarat premierul britanic, care se confruntă cu sondaje nefavorabile, care pun în avantaj opoziția laburistă. "De aceea vom lupta foarte dur împotriva acestei (măsuri), la fel cum ne vom lupta foarte dur și nu vom încrucișa brațele, deloc, în privința rabatului britanic", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7383 secunde