David Cameron, anunț surprinzător cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE

169
David Cameron, anunț surprinzător cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE - davidcameron009-1452437624.jpg

Articole recomandate

O ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană "nu este soluția bună", a afirmat duminică premierul britanic David Cameron, care speră să obțină, în cursul viitorului summit european din februarie, un acord pentru reformele pe care le solicită, relatează AFP.

Dacă, în schimb, negocierile pe care le are cu partenerii săi europeni eșuează, el a reiterat pentru BBC că nu exclude "nimic" în vederea unui referendum care urmează să aibă loc până la sfârșitul anului 2017 în această problemă. "Cel mai bun lucru pentru Marea Britanie ar fi să rămână într-o UE reformată", a spus el.

"Am încredere că un acord va fi găsit în februarie", la viitorul summit european la Bruxelles. "Dacă este cazul, putem avansa și ține referendumul", care ar putea atunci să aibă loc încă din această vară", a adăugat el.

Fără un acord în februarie, referendumul ar putea fi amânat "pentru septembrie sau mai târziu", a declarat el. "Conținutul mă interesează mai mult decât termenul", a insistat premierul.

Cameron a reiterat că speră să rămână prim-ministru oricare ar fi rezultatul consultării și aceasta chiar dacă britanicii decid să meargă împotriva recomandărilor pe care el le va face la sfârșitul negocierilor. El a subliniat că cererea sa controversată de a restrânge sistemul de ajutoare sociale în cadrul UE cu scopul de a limita imigrația spre Marea Britanie este în continuare în discuție. Premierul a adăugat că este deschis unor propuneri alternative dacă ele au o "putere identică".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3906 secunde