David Davis acuză UE că amenință securitatea europeană prin dogmatism

159
David Davis acuză UE că amenință securitatea europeană prin dogmatism - david-1528378620.jpg

Articole recomandate

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a acuzat Comisia Europeană că pune în joc siguranța cetățenilor europeni prin dogmatism, dorind să excludă Regatul Unit din proiecte-cheie de securitate și apărare, informează agenția France Presse, consultată de Agerpres. 


David Davis a criticat în special amenințarea Bruxellesului de a exclude Londra din programul european de navigație prin satelit Galileo, după Brexit, deoarece aceasta ar însemna schimbul de date sensibile cu o țară non-membră a UE, într-un discurs rostit în centrul Londrei. 


"Marea Britanie a contribuit cu sute de milioane de lire sterline la dezvoltarea Galileo, alternativă europeană la GPS-ul american ce urmează a fi pe deplin operațională în 2026", a declarat ministrul. 


"Dacă companiile britanice sunt excluse, Galileo va avea până la trei ani de întârziere și va costa câteva miliarde de euro mai mult", a adăugat el, apreciind că, dacă acționează în acest fel, Comisia Europeană "își trage un glonț în picior". 


"Același lucru se poate întâmpla și cu noul fond european de apărare, la care Regatul Unit contribuie semnificativ", a declarat ministrul. 


Apreciind că în legătură cu aceste chestiuni, UE se bazează pe precedente și ipoteze inutile pentru a determina cum ar trebui să coopereze cu terțe țări, el a denunțat "răspunsurile dogmatice care nu ajută pe nimeni". 


Ministrul a pledat în schimb pentru o relație de încredere între UE și Regatul Unit și menținerea nivelului actual de cooperare în domeniul securității. 


"Știm că lucrurile trebuie să se schimbe odată cu plecarea noastră din UE, dar asta nu poate fi în detrimentul securității cetățenilor", a susținut David Davis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0283 secunde